Sedang memuat info terpercaya tentang Pelan Lantai Rumah 4 Bilik (Banglo/Setingkat)...

Pelan Lantai Rumah 4 Bilik (Banglo/Setingkat)

Kita sering melupakan aspek penting dalam rumah yaitu lantai, walaupun lantai kadang-kadang di lupakan reka bentuk, tapi lantai adalah salah satu bahagian penting dari rumah, nah, setiap jenis pelan rumah, mempunyai jenis yang berbeza, bermula dari menggunakan tile yang kecil hingga menggunakan tile yang besar . apa gunanya menggunakan tile lantai yang besar? gunanya adalah agar rumah kelihatan lebih luas dan sejuk, tetapi juga ada yang menggunakan tile yang lebih kecil itu bertujuan untuk agar kita lebih bersemangat ketika berkegiatan.nah kali ini saya akan membincangkan pelan lantai rumah 4 bilik.

contoh plan rumah banglo 4 bilik
contoh plan rumah banglo 4 bilik
pelan lantai rumah 1 tingkat 4 bilik
pelan lantai rumah 1 tingkat 4 bilik

Rumah 4 bilik, merupakan rumah yang mempunyai luas yang cukup luas, sehingga kadang-kadang kita lupa dalam memperhatikan lantainya, kita lebih fokus dalam pembangunan luar dan bangunan saja, padahal tingkat merupakan salah satu aspek yang penting. nah, pelan rumah 4bilik sering kita jumpai pasti menggunakan tile yang besar dan diperbuat daripada granit alam, ini berfungsi agar rumah teterlihat lebih luas dan kelihatan lebih sejuk, sehingga kita pun lebih selesa ketika berada di rumah, untuk tile granite batu alam ini sering kita jumpai di pelbagai kedai material, dengan harga yang berbeza-beza, tugas kita adalah memilih tile yang sesuai dengn keperluan, sehingga kewangan tidak terlau banyak keluar.

Lalu apa lagi yang harus kita perhatikan selain masalah tile yang kita gunakan? adalah rawatannya, bila kita menggunakan tile yang besar,kita harus memahami maslaah rawatannya, kerana tile granit seperti ini mudah sekali kotor sehingga kurang enak untuk di lihat, kita harusmengeluarkan biaya yang cukup banyak dalam memberikan penjagaan kebersihan, mulai dari pekerja, hingga alat kebersihannya..

pelan lantai rumah 1 tingkat 4 bilik
pelan lantai rumah 1 tingkat 4 bilik
contoh plan rumah banglo 4 bilik
contoh plan rumah banglo 4 bilik

Untuk laman depannya, biasanya rumah 4 bilik di pasangi lantai batu alam, sehingga terlihat lebih indah dan sejuk, selain itu juga kita boleh menghiasinya dengan rumput syntetis agar lebih kelihatan nature.

Nah, sekian pembahasan kali ini, semoga bermanfaat bagi anda yang hendak membina rumah impiannya.

Incoming search terms:

  • pelan rumah
  • plan rumah 4 bilik
  • pelan lantai rumah
  • plan lantai rumah 4 bilik
  • rumah 4 bilik

Pelan Lantai Rumah 4 Bilik (Banglo/Setingkat) | satruk | 4.5